Doppresent – tips på barnsmycken

Att ge bort en doppresent är en fin och traditionell gest till ett barn. Men vad ger man i doppresent? Smycken till barn är populärt att köpa då det är något barnet kan bära med sig hela livet, i form av en fin och personlig symbol. Här ger vi dig tips på barnsmycken som passar perfekt som doppresent.

Doppresent – tips på barnsmycken

Att ge bort en doppresent är en fin och traditionell gest till ett barn. Men vad ger man i doppresent? Smycken till barn är populärt att köpa då det är något barnet kan bära med sig hela livet, i form av en fin och personlig symbol. Här ger vi dig tips på barnsmycken som passar perfekt som doppresent.

Vad ger man i doppresent?

Det finns inget rätt eller fel på saker du kan ge bort i doppresent. Det som är mest vanligt är dock att ge bort ett dopsmycke. Men det finns andra saker som också är vanligt att ge bort. Här får du några tips på vanliga doppresenter:

  • Dopsmycke
  • En personlig tavla
  • Pengar
  • Silverbestick
  • En större leksak

4 tips på barnsmycken

Barnsmycken är mycket populärt och vanligt att ge bort på ett dop eller namngivning. Fördelen är att de finns i många olika varianter, material och stilar. Allt beroende på vad du vill ge bort. Att ge bort ett smycke till barn är mycket uppskattat då det är något som de kan bära med sig hela livet.

Barnsmycken kan se ut på olika sätt och det finns både barnarmband och halsband till barn i olika prisklasser och material. Det är vanligt att dopsmycken är i guld, silver eller med gravyr. Barn kan nämligen vara känsliga mot andra material. Här nedan kan du läsa mer om vanliga typer av dopsmycken.

1. Barnhalsband i guld eller silver

Ett silver eller guldhalsband är en vanlig typ av doppresent till både flickor och pojkar. Det kan vara enkla och tunna kedjor, men också ett halsband med någon typ av berlock på. När man köper ett barnhalsband som dopsmycke köper man ofta en storlek som passar när barnet vuxit upp. Om du vill köpa ett halsband till barn finns det många modeller av barnhalsband i silver, guld och med olika berlocker.

2. Bitsäkert guldhjärta

Ett bitsäkert hjärta är ett mycket populärt dopsmycke som många väljer att ge till främst flickor. Det är ett litet guldigt hjärta som man antingen ger bort endast som en berlock eller tillsammans med en guldkedja. När du ska köpa ett bitsäkert hjärta kan du välja om hjärtat ska vara blank eller med gravyr på. Det är vanligt att man väljer att gravera barnets namn eller födelsedatum på hjärtat för att göra det mer personligt.

3. Smycken med gravyr

För att ge bort en mer unik och personlig doppresent är det vanligt att köpa ett barnhalsband med gravyr. Detta passar både flickor och pojkar och du väljer själv vad som ska stå på smycket. Det finns flera återförsäljare av halsband med gravyr där du dessutom kan välja bland olika berlocker. Fördelen med just ett barnhalsband med gravyr är att det är ett personligt smycke som barnet alltid kommer att bära med sig och tänka på dig när han elelr hon bär det. Fint va?

4. Namnsmycke

Det sista dopsmycket vi vill tipsa om är ett namnsmycke. Det är väldigt likt ett gravyrsmycke men i detta fall så slipper du gravera, då namnet redan står färdigt på smycket. Personliga namnsmycken är en fin doppresent som passar både flickor och pojkar. Det är ett personligt barnsmycke som garanterat kommer att uppskattas både nu och när barnet vuxit upp.

Att tänka på vid köp av smycken till barn

Det finns vissa saker du bör tänka på när du ska köpa smycken till barn. Barn är t.ex. väldigt känsliga mot vissa material, kolla därför alltid extra med föräldrarna innan du köper. Att köpa barnsmycken i äkta silver eller guld är att rekommendera, då de är material som är mer allergivänliga. Tänk även på detta:
  • Storlek på smycket
  • Allergi
  • Material
  • Neutralt eller mer personligt
  • Smycket ska vara tåligt