Att tänka på när du ska välja förlovningsring

Att välja förlovningsring är ett stort val som kräver mycket eftertänksamhet. Lär dig mer om de viktiga sakerna du bör ha koll på när du ska välja och köpa förlovningsring. Tips på material och typ av ringar är sådant du kan läsa om på denna sida. Du får även tips på hur du kan designa egen förlovningsring!

Att tänka på när du ska välja förlovningsring

Att välja förlovningsring är ett stort val som kräver mycket eftertänksamhet. Lär dig mer om de viktiga sakerna du bör ha koll på när du ska välja och köpa förlovningsring. Tips på material och typ av ringar är sådant du kan läsa om på denna sida. Du får även tips på hur du kan designa egen förlovningsring!

Att välja förlovningsring

Att välja/köpa förlovningsring är inte alltid lätt. Det finns mängder av ringar beroende på den stil och budget du har. Vissa har en solklar bild av hur deras förlovningsring ska se ut och andra har ingen aning alls. Tillhör du en av dem som behöver hjälp när du ska köpa förlovningsring kan du besöka Kronanguld.se. De har ett stort utbud av ringar, bland annat förlovningsringar med diamant, släta ringar och ringar i olika material. Där kan du dessutom chatta med experter och läsa en köpguide.

Ur&Penn är ytterligare en aktör på marknaden som erbjuder ett brett sortiment av prisvärda förlovningsringar i flera olika modeller. Oavsett om du söker en förlovningsring som är kupad eller rak, tunn eller bred, i gult eller vitt guld, hittar du det hos Ur&Penn.

Tänk på detta när du ska välja förlovningsring:

  • Mät din ringstorlek så att det blir rätt
  • Låna hem en ring för att prova hur den känns
  • Läs på om olika material
  • Vill du ha en stor eller liten ring? 
  • Har du någon budget?
  • Ska ringen matcha din partners ring?

Olika typer av ringar

Det finns olika typer av ringar och här nedan listar vi de tre vanligaste varianterna. Du får även chansen att läsa mer om hur du kan designa en egen förlovningsring, då det blir mer och mer populärt. Vi hoppas att detta kommer att hjälpa dig när du ska välja förlovningsring!

Solitärring

Solitärringar tillhör en av de mer klassiska varianterna av förlovningsringar. Det som är mest typiskt för en solitärring är att den har en stor diamant i mitten. Denna typ av ring är alltså perfekt för dig som älskar bling! En solitärring från Kronanguld.se kostar allt från 5000–10 000kr, beroende på diamantens storlek. Fördelen med en solitärring är att det klassiska utseendet enkelt går att matcha med andra ringar som t.ex. vigselringen.

Haloringar

Älskar du skimrande ringar med en blandning av små och stora diamanter? Då är en halo-förlovningsring helt rätt för dig! Kronanguld.se har ett brett sortiment av dessa gnistrande ringar i olika prisklasser. Det som utmärker en halo-förlovningsring är att den har en stor diamant i mitten och mindre stenar på sidorna. Denna typ av ring har blivit mycket populär de senaste åren, kanske främst för att kändisar ofta väljer denna förlovningsring.

Trestensring

En trestensring har tre diamanter i mitten, med antingen små diamanter på sidan eller en helt blank yta. Det sägs dessutom att de tre diamanterna står för din framtid, nutid och dåtid. Det är därför vanligt att ha en trestensring som förlovningsring. Hos Kronanguld.se kan du läsa hur du kan kombinera diamanterna på en trestensring. Du kan nämligen välja att blanda både ädelstenar, rubiner och andra material för att få ringen att bli extra unik.

Egendesignad ring

Vill du att din ring ska vara helt unik och personlig? Genom att designa egen förlovningsring får du ringen exakt så som du vill ha den. Du kan välja bland olika utseenden och stenar, som diamanter och ädelstenar. Hos Kronanguld.se kan du dessutom skicka in din design och få tillbaka en 3D-ritning. Att designa egen förlovningsring har aldrig varit lättare, det enda du behöver är en klar bild i huvudet och budgeten till att få den ring du är ute efter.

Skillnaden på förlovnings- och vigselring

Nu när du läst på lite om de olika ringarna så kanske du tänker: Vad är egentligen skillnaden på förlovningsringar och vigselringar? På vår sida om ringar kan du få svar på just detta. Vi svarar även på vanliga frågor som vilken hand och vilket finger som ringarna ska bäras på.